Jasiek Kuroń – kucharz – szef kuchni – gotowanie ma w genach. Autor kulinarnej ekonomii, ambasador banków żywności. “Gotuję, bo nic innego nie sprawia mi tak wielkiej frajdy w życiu”. Uczył się gotować m.in. w szkole kulinarnej Le Cordon Bleu w Londynie. Gotuje na antenie Dzień Dobry TVN i prowadzi kanał KUROŃ.TV na youtube.

 

Aneta Kuroń. Żona Jana Kuronia również profesjonalnie zajmuje się gotowaniem, a dokładniej słodkościami. Uczyła się cukiernictwa w Le Cordon Bleu w Londynie. Gotuje i piecze w Kuchni Kuronia. Pprowadzi pokazy oraz warsztaty kulinarne samodzielnie i z mężem. Studiuje dietetykę w „Instytucie Żywności i Żywienia”. Ukończyła prawo i jest radcą prawnym. Występuje w telewizji, gotując wraz z mężem. Jest ekspertką kulinarną dwutygodnika TINA.